Često postavljana pitanja

Ured nam se nalazi na adresi Capraška ulica 6, 10 000 Zagreb. Također, imamo urede u Ljubljani, Mariboru, Novom Mestu i Celju (SLO).

Stojimo Vam na raspolaganju na broju telefona 01 2641 350 ili na info@kariera.hr. Također, možete nam se javiti i putem LinkedINa.

Za željeno radno mjesto se možete prijaviti na našoj web stranici. Kliknite iznad na "Radna mjesta" i odaberite željeno radno mjesto. Pročitajte opis i ako ste zainteresirani za posao i zadovoljavate kriterije, pošaljite životopis. Prijava je jednostavna i ne oduzima puno vremena. Ako trebate pomoć, možete nas kontaktirati na 01 2641 350 ili poslati mail na info@kariera.hr

U bazu se možete upisati putem naše web stranice pod karticom upis u bazu (tag) ili nas kontaktirajte na 01 2641 350.

Upis u našu bazu kandidata donosi brojne prednosti, od kojih je najvažnija mogućnost prednosti kod otvaranja novih radnih mjesta. Osim toga, vaš upis u bazu nam omogućuje bolju prilagodbu ponude radnih mjesta prema potrebama i željama kandidata jer pratimo podatke o vašem radnom iskustvu, vještinama i interesima.

Postupci zapošljavanja mogu se razlikovati ovisno o poslodavcu, a sami postupak većinom ide na sljedeći način: prvo obavite online intervju s jednim od naših regruterki ili regrutera. Ako odgovarate postavljenim kriterijima za poziciju, šaljemo Vaš životopis poslodavcu te s njima dogovaramo drugi intervju. Nakon uspješno obavljenog razgovora u tvrtki, slijedi liječnički pregled. Ako ste trenutno zaposleni, nakon uspješno položenog liječničkog pregleda raskinite radni odnos kod dosadašnjeg poslodavca. Nakon potpisivanja ugovora obavijestit ćemo Vas o početku radova.

Za Vaše zapošljavanje su za početak potrebni osnovni osobni podaci koji su nam potrebni za izradu ugovora, ispis radnog staža te IBAN tekućeg računa i zaštićenog računa (ako imate otvoren).

Troškove liječničkog pregleda snosi tvrtka koja nas je angažirala. Obično dobijemo vašu liječničku potvrdu u roku od tjedan dana. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati oko dogovora o datumu početka rada.

Naravno, možete se prijaviti na više oglasa. U tom slučaju će Vam regruteri prenijeti informacije za željena radna mjesta ako zadovoljavate postavljenim kriterijima.

Selekcijski postupak podrazumijeva pregled Vaše prijave na natječaj. Kandidate koji ispunjavaju oglašene uvjete obaviještavamo o selekcijskim razgovorima ili testiranjima s našim regruterima u najkraćem roku.

Razlozi radi kojih kompanije angažiraju našu uslugu su različiti pa također iz raznih razloga nije praksa navoditi naziv kompanije u oglasima (osim u nekim iznimkama). Prije svega, zadatak i dužnost naših regrutera jest odraditi predselekciju i selekcijske intervjue, a često se kandidati žele direktno prijaviti u kompaniju. No, nekad kompanije nemaju interno kapacitet u tom trenutku za vlastito provođenje selekcije i zato angažiraju našu uslugu. U svakom slučaju, naravno da nije tajna za koju kompaniju se traže radnici i ta će Vam informacija svakako biti komunicirana ako budete uključeni u selekcijski postupak, odnosno pozvani na razgovor.

Otkazni rok slobodno možete odraditi te ćemo početak rada dogovoriti ovisno o Vašem otkaznom roku. Svakako savjetujemo da otkaz date nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda.

Poslodavac je kompanija, odnosno fizička ili pravna osoba, s kojom se sklapa ugovor o radu. Prema tome, ako ugovor o radu sklopite s HSG Karierom, poslodavac Vam je HSG Kariera d.o.o., bez obzira na to što će lokacija raditi biti u nekoj drugoj kompaniji.

Vaša prava kao ustupljenog radnika su i moraju biti ista kao i prava radnika zaposlenog neposredno kod Klijenta. Osnovna plaća i dodaci isplaćuju se prema sistematizaciji tvrtke kod koje ste ustupljeni. Uslugu plaća poslodavac, a Vama ne naplaćujemo mjesečnu proviziju.

Troškove liječničkog pregleda snosi tvrtka koja nas je angažirala. Obično dobijemo vašu liječničku potvrdu u roku od tjedan dana. Nakon toga ćemo Vas kontaktirati oko dogovora o datumu početka rada.

Proces pronalaska novog posla za kandidata je potpuno besplatan. Sve troškove selekcijskog procesa snosi tvrtka koja nas angažira.

BRUTO plaća predstavlja iznos na koji se obračunavaju doprinosi, porez i prirez. NETO plaća je konačni iznos koji se isplaćuje radniku nakon što se podmire obveze prema državi.

Zapošljavanje preko naše agencije otvara vam vrata kod vodećih poslodavaca u regiji. U slučaju da vaš sadašnji poslodavac zbog raznih čimbenika želi raskinuti radni odnos, mi kao agencija ćemo vam brzo i kvalitetno pomoći pronaći novi posao koji će u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti vaše želje.

Nudimo širok izbor poslova kod vodećih poslodavaca u regiji. U našoj ponudi pronaći ćete poslove poput rada u proizvodnji, logistici te stručne i rukovodeće pozicije. Osim toga, nudimo i savjetovanje o pripremi za razgovor za posao, pomoć pri uređivanju životopisa i druge usluge.

Imamo slobodna radna mjesta gdje u suradnji s tvrtkom možemo dogovoriti izdavanje radne dozvole za rad u Hrvatskoj. Potrebno je raditi kod poslodavca koji Vam izdaje dozvolu na godinu dana bez prekida prije nego dobijete slobodan pristup tržištu rada kad odlučite promijeniti posao.

Ako ste preselili u Hrvatsku i vaša viza ne omogućuje slobodan pristup tržištu rada, poslodavac vam mora izdati informativni list za zapošljavanje. To je dokument koji potvrđuje vaš radni odnos kod poslodavca.

Kompanije se često odlučuju na traženje kadra putem kadrovske agencije zbog bržeg i učinkovitijeg procesa pronalaska odgovarajuće radne snage, stručnosti agencijskih djelatnika u odabiru odgovarajućih profila, smanjenja administrativnih opterećenja, pristupa pasivnim kandidatima te povjerenja u kvalitetu odabira kandidata te pouzdanost cjelokupnog procesa.

Headhunting je proces traženja i zapošljavanja visoko kvalificiranih kandidata za određena radna mjesta, pri čemu se posrednik fokusira na aktivno traženje i uvjeravanje potencijalnih kandidata koji već zauzimaju slične pozicije u drugim kompanijama. Svrha headhuntinga jest pridobiti najbolje talente za specifična radna mjesta.

Razlozi za traženje nove osobe za određenu poziciju različiti su i razlikuju se s obzirom na potrebe određene kompanije. Među najčešćim razlozima su povećani opseg posla, umirovljenje trenutnog zaposlenika, reorganizacija kompanije, potrebe za određenim vještinama ili iskustvom, širenje poslovanja ili jednostavno želja za svježom perspektivom i novim idejama u kompaniji.

Različiti su razlozi zbog kojih neke kompanije češće zapošljavaju novi kadar. Primjerice, moguće je da šire poslovanje, uvode nova postrojenja u proizvodne pogone ili im se broj radnika smanjio radi umirovljenja ili drugih osobnih razloga (bolovanje i dr.)